BDPD Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi,
ONLINE Temel Kuramsal Programı 13 - 17 Ocak 2021 tarih aralığında online toplantılar halinde gerçekleştirilecektir.
Etkinlik saat 10.00-17.00 arasında yapılacaktır.
Program sürecinde programa katılanların ve kendi ortamlarının mahremiyetini sağlama katılımcının kişisel sorumluluğundadır. Katılımcı sayısı kontenjanla sınırlıdır.
Doç. Dr. Vahdet Görmez
2002 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa İngilizce Tıp Bölümü’nden mezun oldu. 2003-2014 yılları arasında bulunduğu Birleşik Krallık’ ta, temel psikiyatri eğitimini Londra’da, çocuk psikiyatrisi eğitimini Oxford School of Psychiatry’de ve Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) diploma ve yüksek lisans eğitimlerini Oxford Üniversitesi Bilişsel Terapi Merkezinde (OCTC)’nde tamamladı. 2011-2014 yılları arasında uzman ve klinik şefi olarak çalıştığı kurumlarda, BDT eğitim ve süpervizyonları verdi. 2014 yılında Türkiye’ye dönen Görmez, halen İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde çalışmalarına devam etmekte ve Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler derneğinin onaylı eğitmen ve süpervizörü olarak çocuk BDT alanında eğitimler vermektedir.
Prof Dr. Hakan Türkçapar
1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. 1995 yılında Psikiyatri uzmanı oldu. 1997’de Pensilvanya Üniversitesine bağlı Beck Institute for Cognitive Therapy and Research’de bilişsel psikoterapi eğitimi aldı. 1999 yılında New York Ellis Institute’de Rational Emotive Behaviour Therapy eğitimini tamamladı. 2000 yılında Psikiyatri Doçenti oldu. 2002 yılında Ankara Üniversitesinde Sosyal Antropoloji alanında bilim uzmanı, 2009 yılında da doktorasını tamamlayarak Sosyal Antropoloji doktoru ünvanını aldı. 2003 yılında Academy of Cognitive Therapy (ACT) den Bilișsel Terapi sertifikası aldı. Aynı yıl Akademinin Fellow üyesi olan Dr. Türkçapar, 2005 yılından itibaren ACT’nin uluslararası akreditasyon komitesinde yer almaktadır. Dr. Türkçapar’ın, erken dönemde yazılmıș "Freud” ve "Antipsikiyatri” adlarında iki kitabının yanı sıra, "Bilișsel Terapi Temel İlkeler ve Uygulama” ve "Klinik Uygulamada Bilișsel Terapi: Depresyon” ve ‘Fark Et Düşün Hisset Yaşa’ bașlıklı üç kitabı ve sayısı yüzü așan bilimsel makalesi yayınlanmıștır. Dr. Türkçapar, hâlen Anka Sosyal Bilimler Üniversitesi Psikoloji Bölümü Anabilimdalı ve Bilișsel Davranıșçı Psikoterapiler Derneği bașkanlıklarını yürütmektedir.
Doç. Dr. Kadir Özdel
2003 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi ve 2009 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri AD’dan “Vajinismus’un Bilişsel Davranışçı Tedavisinde Tedavinin Tamamlanmasını Yordayan Olası Etmenler” isimli teziyle uzmanlığını aldı. Bilişsel davranışçı psikoterapi eğitimini ilk olarak 2006 yılında almaya başlayan Dr. Özdel 2011 yılında Academy of Cognitive Therapy (ACT) tarafından Bilişsel Terapist olarak sertifikalandırılmıştır. Bilişsel davranışçı terapilerle ilgili yayınlanmış bilimsel araştırma makaleleri de bulunan Dr. Özdel halen Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastane’sinde başasistan olarak çalışmakta ve uzmanlık öğrencilerine teorik ve uygulamalı BDT eğitimi vermektedir, Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği’nin genel sekreteri ve eğiticisidir.